Osoita, että välität – tarjoa pyöräetu henkilöstölle

Hallinnointipalvelun avulla pyöräedun tarjoaminen ei tyssää käytännön haasteisiin eikä aikaa kulu yksityiskohtien selvittämiseen

Työsuhdepyörä on usein ainoa realistinen vaihtoehto

Noin 70 % työsuhdepyöristä on sähköpyöriä, sillä se on usein ainoa realistinen vaihtoehto tuhansien eurojen sähköpyörän hankintaan. Ihmiset haluaisivat liikkua fiksummin, mutta taloudellinen tilanne ja rahoitusvaihtoehtojen puute estävät sen. Pyöräetu mahdollistaa sähköisen liikkumisen jokaiselle, mutta etua voi hyödyntää vain työnantajan tarjoamana.

Näin pyöräetu toimii työnantajalle

Yleensä pyöräetu tarjotaan vähentämällä edun arvo työntekijän bruttopalkasta. Näin pyöräedun tarjoaminen on työnantajalle edullista työntekijän hyötyessä silti merkittävästi edun verovapaudesta.

Pyöräedun palkkahallinto

Pyöräedun arvo on aina 100 €/kk, mikä tekee pyöräedun palkkahallinnosta yhtä helppoa kuin matkapuhelinedun hallinnointi.

Kustannukset työnantajalle

Yleisin käytäntö on, että pyöräetu tarjotaan osana työntekijän palkkaa eli käytännössä edun arvo (100 €/kk) vähennetään työntekijän bruttopalkasta. Tällöin työnantajan kustannukseksi jää pyöräedun tarjoamisesta ainoastaan palkkio työsuhdepyöräedun mahdollistavalle yritykselle.

Toimi näin

Tutustu pyöräetuun

Verottajan sivuilta saat tarkat ohjeet työntekijän verotuksesta ja muista käytännöistä.

Julkaise etu ja lisää työntekijöidesi tyytyväisyyttä

Työsuhdepolkupyöräetu on työntekijöiden arvostama ja työnantajalle edullinen tapa kannustaa liikkumaan.

Etujen hallinnointi puolestasi

Pyörien hallintapalveluita tarjoavat lukuisat yhtiöt edulliseen hintaan helpottamaan edun tarjontaa.

Usein kysytyt kysymykset

Vaikuttaako pyöräetu muihin luontoisetuihin?
Pyöräetu ei vaikuta muihin luontoisetuihin, eikä työntekijän omiin verovähennyksiin tai esimerkiksi kilometrikorvauksiin. Ainoa rajoitus on, että polkupyöräedun ja työsuhdematkalipun verovapaa yhteisarvo voi olla yhteensä enintään 3400 € vuodessa.
Mikä on pyöräetupolitiikka?
Pyöräetupolitiikka on työntekijän ja työnantajan välinen dokumentti, jossa määritellään edellytykset ja ehdot työsuhdepyöräetuun sekä työnantajakohtaiset käytännöt etuun liittyen. Pyöräetupolitiikassa on hyvä määritellä mm. työntekijän oikeus polkupyöräetuun, edun vaikutus palkkaan sekä toimintatavat työsuhteen muutostilanteissa.
Mitä tapahtuu työsuhteen päättyessä kesken vuokrakauden?
Vuokrasopimus voidaan helposti ja veloituksetta siirtää uudelle työnantajalle (n. 42 % tapauksista), mikä on työntekijän kannalta aina paras vaihtoehto. Työntekijä voi myös lunastaa pyörän itselleen vuokrasopimuksessa määritetyllä lunastushinnalla (n. 54 % tapauksista). Työntekijälle huonoin vaihtoehto on palauttaa pyörä (n. 4 % tapauksista), mutta tämäkin mahdollisuus on toki aina olemassa, mikäli työntekijän henkilökohtainen tilanne niin vaatii eikä pyöräetupolitiikassa ole muuta määritelty.
Mitä pyöräedun tarjoaminen maksaa työnantajalle?
Yleisin toimintamalli on, että pyöräedun arvo (100 €/kk) vähennetään työntekijän bruttopalkasta ja työnantaja kattaa hallinnointi yhtiön palkkion.. On hyvä huomioida, että pyöräedun kustannuksia ei voi vähentää arvonlisäverotuksessa ja ilmoitamme tästä syystä kaikki hinnat aina sisältäen arvonlisäveron 24 %.